DLD 2012

De eerste editie van de Dutch Lily Days krijgt een vervolg. In 2012 staat het evenement voor veredelaars en handel geprogrammeerd van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 mei. Aan de opzet van de succesformule is verder niet gesleuteld. Net als in 2011 hebben alle lelieveredelaars en exporteurs hun open dagen gebundeld om gedurende de Dutch Lily Days bezoekers te ontvangen. Komend jaar nemen zestien bedrijven deel aan het event.

Het experiment om alle open dagen in één week te concentreren, heeft tijdens de eerste editie in 2011 veel bijval gekregen van de bezoekers en betrokkenen. De reacties van de bezoekers zijn meegenomen in de opzet voor de Dutch Lily Days van 2012. De Dutch Lily Days worden vanuit meerdere invalshoeken georganiseerd. In eerste instantie wordt het voor (inter-)nationaal publiek gemakkelijker om veredelaars en exporteurs te bezoeken. Daarnaast draagt het evenement ook bij aan een verdere promotie van de lelie, zowel in Nederland als daarbuiten. Het initiatief om de week te organiseren, is aanleiding geweest voor een groot aantal bladen binnen en buiten het vak om de lelieteelt in de schijnwerpers te zetten. Voor de deelnemers aan de week is er dan ook veel aan gelegen om de positie van Nederland als producent van bollen en bloemen te verstevigen. Tijdens de Dutch Lily Days 2012 zullen de deelnemende bedrijven weer hun assortiment presenteren in veredelings- en proefkassen, inclusief noviteiten.

Het succes van vorig jaar heeft inmiddels geleid tot een uitbreiding van het aantal deelnemers. Ook Laan Flora facilities heeft zich gevoegd bij de lijst van participanten die dit jaar al bestond uit; Van den Bos Flowerbulbs, De Jong Lelies, Bot Flowerbulbs, Lily Company, Mak Breeding, Marklily, Onings Holland Flowerbulbs, The Originals, C. Steenvoorden, G.A. Verdegaal, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten. Bedrijven of bezoekers die vragen hebben over de organisatie van de Dutch Lily Days in 2012, kunnen vanaf heden weer terecht bij de organisatoren van de open dagen.

Tot ziens van 22 tot en met 25 mei 2012 !

Inschrijven