DLD beleven primeur

Dutch Lily Days beleven primeur van 24 tot en met 28 mei

Vijftien prominente leliebedrijven organiseren gelijktijdig open dagen

Van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 mei 2011 werd de eerste editie van de Dutch Lily Days gehouden. Onder die noemer programmeerden vijftien van de grootste leliebedrijven en exporteurs tegelijkertijd hun open dagen. Gedurende deze dagen konden bezoekers bij de deelnemende bedrijven ‘s werelds grootste lelie-assortiment bekijken. De formule is een succes gebleken, de buitenlandse klant als ook andere vakgerelateerde bezoekers waren uitermate goed te spreken over dit initiatief en zal dan ook vervolg krijgen in 2012.

Met de Dutch Lily Days willen de initiatiefnemers de markt een betere indruk geven van de variëteiten die er te koop zijn en die nog in de veredelingskassen staan. Voorheen vielen de open dagen gelijktijdig met de laatste tien dagen van de Keukenhof. Deze zijn altijd in de eerste helft van mei. Daardoor bleek het niet mogelijk alle rassen in bloei te krijgen. Door de open dagen te verschuiven naar de laatste week in mei, kan een representatiever beeld worden gegeven van het aanbod.

Met een ‘eigen’ evenement verwachten de initiatiefnemers meer te kunnen inspelen op de belangstelling van de vakhandel. “De Keukenhof blijft een belangrijke spil in de internationale leliewereld en wordt ook gewoon ondersteund door diverse leliebedrijven. De Dutch Lily Days zijn echter vooral een evenement voor het vak, waardoor we meer in detail op de producten kunnen ingaan”, zegt Hans Onings van Onings Holland, een van de deelnemers. “Hét sterke punt van de Dutch Lily Days is dat de internationale klanten meerdere bedrijfsbezoeken kunnen combineren en er een breed scala aan soorten te zien is.” Omdat Nederland nog altijd een sterke positie heeft als lelieveredelaar (95 procent van de producten komt hiervandaan) verwachten de organisatoren veel bezoek van over de grens te trekken, met naast bezoekers uit Europa ook interesse uit landen als Japan, China, Taiwan en de Zuid-Amerikaanse landen.

De vijftien bedrijven die achter de Dutch Lily Days staan zijn Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Mak Breeding, Marklily, Onings Holland Flowerbulbs, The Originals, C. Steenvoorden, G.A. Verdegaal, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Export – Import of Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Van Zanten Flowerbulbs.

Inschrijven