Lelieteelt blijft vooral innoveren met nieuwe kleurencombinaties

Vooral nieuwe, onbekende kleurencombinaties kunnen de lelieteelt een extra boost geven. Dat constateren de veertien bedrijven die tijdens de Dutch Lily Days de deuren openzetten. Van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni is de zevende editie van het internationale lelie-evenement. Wederom staan bezoekers honderden bloeiende rassen te wachten, van nieuwkomers en goed verkopende actuele rassen tot ‘golden oldies’.

Consumenten en vakhandel zoeken het in de lelieteelt vooral in nieuwe kleurencombinaties. Met name twee- en driekleurige variëteiten kunnen rekenen op een zonnige toekomst, constateren de deelnemende bedrijven aan de Dutch Lily Days. Ook de opmars van dubbele Orientals en stuifmeelvrije varianten zet zich door in het komende jaar. Met de globalisering van de leliehandel wordt de bruikbaarheid van de bloem een ander issue dat aan belang wint: lelies worden over steeds grotere afstanden getransporteerd en mogen niets aan sierwaarde of houdbaarheid inboeten.

Nieuwkomers en oude rassen
Zabo Plant is dit jaar gastheer voor de officiële opening van het vierdaagse event. Tijdens de zevende Dutch Lily Days is het complete handelsassortiment weer bloeiend te bezichtigen voor bezoekers. Daaronder zijn talentvolle nieuwkomers zoals de Roselily, maar ook de Regalo, een van de oudste commerciële rassen.

Ook in 2018 worden de open dagen weer een week voor de Flower Trials gehouden. Dat is met name voor buitenlandse bezoekers een belangrijke trigger om hun trip naar Nederland met een week te vervroegen of te verlengen.

Deelnemende bedrijven
De Dutch Lily Days worden georganiseerd voor vakgenoten uit heel de wereld. Die kunnen van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 juni terecht bij P. Aker Flowerbulbs, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Mak Breeding, Onings Holland, C. Steenvoorden, GAV Lilies, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal van Zanten.

Inschrijven