Lelieteelt trekt opgaande lijn door met zevende Dutch Lily Days

De collectieve presentatie van de Nederlandse lelieteelt heeft een vaste plek op de internationale agenda gekregen. Die conclusie kan worden getrokken aan de vooravond van de Dutch Lily Days. Zes jaar geleden brachten prominente spelers in de leliemarkt hun jaarlijkse open dagen samen onder die noemer. Voor de zevende editie van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni wordt weer een internationaal bezoekersgezelschap verwacht bij de 13 deelnemende bedrijven.

Ook dit jaar hanteert de Dutch Lily Days de succesformule van eerdere jaren. Verspreid over Nederland openen 13 grote lelieveredelaars en -handelaren de deuren voor bezoekers. Hun aandacht gaat in de eerste plaats uit naar de vernieuwing in het assortiment. Per jaar zien zo’n honderd nieuwe variëteiten het daglicht. Die noviteiten zijn dwars door het hele assortiment heen te zien. Met name de groei in het segment dubbelbloemige lelies is opvallend, zowel in de dubbele Oriëntals, de OT’s, Aziaten en de LA’s.

Wereldwijde interesse
Elk jaar neemt de belangstelling uit de hele wereld voor het evenement toe. De krachtenbundeling van de belangrijkste partijen op de Nederlandse markt en daarmee ook op de internationale markt heeft nog een extra spin-off. Mede door het succes van de Dutch Lily Days heeft de lelie veel internationale promotie gehad. In combinatie met de continue veredeling blijft de lelie daardoor het imago van een eigentijdse, trendy bloem houden.

Officiële start
De officiële opening van de Dutch Lily Days is op dinsdag 6 juni gepland om 12.00 uur bij Van den Bos Flowerbulbs, Dijkweg 115 in Honselersdijk. In totaal doen dertien bedrijven mee aan de zevende Dutch Lily Days, van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni. Om het buitenlandse bezoekers eenvoudiger te maken, sluiten de Dutch Lily Days en de Flower Trials naadloos op elkaar aan.

Inschrijven