Dutch Lily Days 2016 maken zich op voor zesde editie

Van 7 tot en met 10 juni 2016 staat de lelieteelt in Nederland weer vier dagen lang in de belangstelling. De zesde editie van de Dutch Lily Days bevalt alle ingrediënten die ook de eerdere afleveringen tot een succes maakten. Het accent in de communicatie verschuift ook bij de Dutch Lily Days langzamerhand naar online. De gebruikelijke brochure die belangstellenden informeert over het event krijgt gezelschap van een uitgebreidere site plus periodieke nieuwsbrieven.

Nog altijd is de lelie een belangrijk exportproduct voor Nederland. Het areaal is de laatste jaren zelfs toegenomen. Veredelaars steken nog meer energie in de verbreding van het assortiment. De sterke positie van de lelieteelt is terug te zien in de jaarlijks toenemende belangstelling voor de Dutch Lily Days in binnen- en buitenland.

Vorig jaar werden de Dutch Lily Days voor het eerst begin juni georganiseerd. Die verschuiving bood vooral het toenemende aantal buitenlandse bezoekers de mogelijkheid twee evenementen te combineren. De aansluiting bij de Flower Trials is een succes gebleken. Ook kan begin juni het assortiment Orientals bloeiend worden getoond, een belangrijke meerwaarde voor een segment in beweging. Om die reden blijft de formule dit jaar onveranderd en kunnen bezoekers in enkele dagen tijd een compleet beeld van de Nederlandse lelieteelt krijgen.

Meer online communicatie
Zoals de lelie met haar tijd is meegegaan, gaat ook de communicatie voor de Dutch Lily Days met de tijd mee. Meer dan ooit ligt het accent in de communicatie op het online gedeelte. Met de site dutchlilydays.nl krijgen belangstellenden een goed overzicht van alle activiteiten. Periodieke nieuwsbrieven houden hen op de hoogte van het allerlaatste nieuws. Wie zich wil aanmelden voor de online nieuwsbrieven kan terecht op de site www.dutchlilydays.nl.

Inschrijven