Dutch Lily Days krijgen vervolg in 2012

Dutch Lily Days krijgen vervolg in 2012

De deelnemende bedrijven aan de eerste editie van de Dutch Lily Days hebben besloten het evenement in 2012 een vervolg te geven. Dat is het resultaat van de evaluatie die eind juni is gehouden. Gedurende deze eerste editie hebben honderden vakgenoten de gezamenlijke open dagen van de lelieveredelaars en exporteurs bezocht. Unaniem luidde de conclusie dat het initiatief in een behoefte voorziet en een groter succes is geweest dan verwacht.

Met de Dutch Lily Days bundelden vijftien vooraanstaande bedrijven in de leliesector de krachten. Gedurende vijf dagen organiseerden de deelnemende bedrijven gelijktijdig hun open dagen op de bedrijven. Klanten, broeiers, veredelaars, exporteurs en veredelaars reageerden enthousiast. “In het verleden had iedereen zijn eigen open dagen. Maar voor een bedrijf komt een buitenlandse relatie niet helemaal naar Nederland toe. Nu zijn er vijftien bedrijven waar zij naar toe kunnen. We hebben bezoekers uit China, Italië, Zuid-Afrika, Vietnam en Iran over de vloer gehad”, kijkt een van de participanten terug op het evenement.

Opvallend is ook de grote media-aandacht die de Dutch Lily Days hebben gekregen. Niet alleen vakbladen maar ook andere media hebben plaats ingeruimd voor een artikel over de open dagen, met veel positieve commentaren over de lelieteelt. Ook zelf hebben de organisatoren veelvuldig de publiciteit gezocht om de dagen meer bekendheid te geven, onder meer via banners op interessante sites en advertenties in binnen- en buitenlandse bladen.

Een eerste evaluatie eind juni leere daarom dat alle bedrijven zeer tevreden waren. Het succes was zelfs groter dan veel bedrijven van tevoren hadden ingeschat. Daarom zal er in 2012 een tweede editie worden gehouden. De tweede Dutch Lily Days zullen nog meer op vakgenoten worden gericht en minder op de consument. Wederom wordt de Dutch Lily Days gehouden in week 21. Dan staan van 22 tot en met 25 mei de deuren open. De zaterdag valt af.

De vijftien bedrijven die achter de Dutch Lily Days staan zijn Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Mak Breeding, Marklily, Onings Holland Flowerbulbs, The Originals, C. Steenvoorden, G.A. Verdegaal, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS, World Breeding, Zabo Plant en Van Zanten Flowerbulbs.

Inschrijven