Eerste lelies in beeld

Van dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 juni 2022 zetten de 13 deelnemers van de Dutch Lily Days hun deuren open. Het evenement wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en dat was aanleiding om het logo en de uitstraling van de internationale lelie-vierdaagse een nieuwe, frisse look te geven. Door Covid-19 werd de 10e editie uitgesteld en vindt deze plaats in 2022.

De Dutch Lily Days trekken jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en het event mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. Op dit moment lijkt het erop dat de wereldwijde reisbeperkingen als gevolg van de coronapandemie meer en meer vervallen en is reizen naar Nederland weer goed mogelijk.

Ontwikkelingen
Waar logistieke vertraging en kosten voor transport en energie enorm toenemen, ervaren kwekers wereldwijd ook een stijging in de bloemenprijzen. Door het vervallen van de meeste reisbeperkingen, is het weer mogelijk om relaties na soms ruim 2,5 jaar weer persoonlijk te spreken. Bepaalde landen in Azië zijn nog niet eenvoudig bereisbaar, maar ook daar is goede hoop op. Daarnaast lijkt de leliebollenhandel naar Taiwan zich ook weer wat te herstellen na de opgeheven exportstop.

Eerste lelies in beeld
De opplanting van de eerste partijen hebben plaatsgevonden en die planten laten zich nu net een beetje zien en dat ziet er al goed uit! Op dit moment worden ook de laatste partijen geplant, waardoor ook in 2022 het streven is naar een prachtige lelieproefkas in bloei van 7 tot en met 10 juni.

Deelnemers
Dertien deelnemers in het land trappen gelijktijdig af voor hun deelname aan de Dutch Lily Days. Het evenement voor vakgenoten wordt gehouden bij P. Aker, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Onings Holland, C. Steenvoorden, GAV’s Lilies, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal Van Zanten.

Inschrijven