Kijk met eigen ogen naar de toekomst van de lelie!

4 dagen. 13 toonaangevende leliebedrijven. En honderden aantrekkelijke lelievariëteiten, zowel vertrouwd als nieuw. Het zijn al zes jaar lang de succesvolle ingrediënten van de Dutch Lily Days.

Vier dagen lang is Nederland het epicentrum van de internationale leliehandel. Een etalage voor de deelnemers. Het ijkpunt voor duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Die vinden er inspiratie om de lelieteelt nieuwe impulsen mee te geven. Vertrouwde en veelbelovende rassen, eigentijdse kleuren en verrassende lelietypen. Het is een event dat laat zien hoeveel perspectieven er onverminderd schuilen in de lelies.

Historie en toekomst in één bol

Nog altijd is de lelieteelt springlevend. Internationaal haken steeds meer landen in op het succes van deze bolbloem. Een eeuwenoude historie gaat bij de lelie hand in hand met een innovatieve veredeling. De laatste jaren hebben tal van nieuwe variëteiten het licht gezien. Die ontwikkeling aan nieuwe rassen gaat ook aan de consument niet voorbij. De lelie is ‘hot’. Lelies zijn trendy, wereldwijd. Kleuren sluiten continu aan bij het actuele modebeeld.

Kennis delen, vier dagen lang

Het is aan de Dutch Lily Days om het fundament onder de lelie verder te versterken. Nederland is immers van oudsher een lelieland. Een land waar het delen van kennis in de tuinbouw altijd voorop heeft gestaan. Dat delen van kennis wordt elk jaar voortgezet in juni, tijdens de ‘vierdaagse’ van de lelie. Dé toonaangevende leliebedrijven ontvangen dan bezoekers uit alle landen van de wereld, om samen met hen te sparren over veredeling, teelt en verkoop.

Dat maakt de Dutch Lily Days tot een bijzonder evenement. Een evenement dat u in vier dagen een compleet overzicht geeft van de actuele status in de leliesector. En na uw bezoek aan de Dutch Lily Days in 2017 zal uw conclusie wederom luiden dat de lelieteelt bloeit als nooit tevoren. De deelnemende bedrijven vindt u in deze brochure. Wilt u dat missen? Natuurlijk niet. Noteer daarom alvast de data voor 2017 in uw agenda: van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juni 2017!

Inschrijven