Veel aandacht voor nieuwe deelnemer en nieuwe trends in lelies

De Dutch Lily Days, die van 6 tot en met 9 juni 2023 georganiseerd worden, zijn hét event om de nieuwste trends te ontdekken. Daarbij zal er veel aandacht uitgaan naar stuifmeelloze en naar dubbelbloemige lelies. De verschillende deelnemers laten trots zien welke innovaties zij op dat terrein te bieden hebben. Daarnaast zal ook de niet aflatende zoektocht naar resistente – en daardoor duurzamere – leliesoorten een belangrijk thema zijn.

Stuifmeelloze lelies stijgen in populariteit, bij zowel de consument als de bloemist. Duurzaamheid is en blijft een ander belangrijk aandachtspunt. De retail stelt steeds vaker strengere voorwaarden aan het gebruik van gewasbescherming en vraagt om zo schoon mogelijke bollen en bloemen. Voor veredelaars een interessante uitdaging!

Verbetering en toegevoegde waarde
De wereldwijde vraag naar lelies lijkt zich te stabiliseren. De lelie is al jarenlang een van de populairste bloemen ter wereld met in veel landen een vaste unieke waarde. Een voorzichtige voorspelling luidt dat de echte groei er wel uit is. De laatste tien tot vijftien jaar kon er groei gerealiseerd worden in nieuwe markten, zoals China en Vietnam. Bij bestaande markten waar de lelie van oudsher erg populair is, lijkt sprake van verzadiging en hier en daar zelfs lichte krimp. Om de wereldwijde vraag naar lelies vast te houden moet er continu worden gezocht naar verbeteringen en toegevoegde waarde. Aansprekende innovaties, zoals de eerder genoemde stuifmeelloze lelies en dubbelbloemige soorten dragen daar sterk aan bij.

Nieuwe deelnemer
Innovatie is ongetwijfeld een van de belangrijkste gespreksonderwerpen tijdens de Dutch Lily Days. De 14 deelnemende bedrijven hebben daarin elk hun eigen verhaal. Bonne Boots van nieuwe deelnemer Boots Flowerbulbs kijkt uit naar het event. “Ik geloof in de kracht van het collectief en vind samenwerking met collega’s in het vermarkten van lelies van groot belang. Daarom doen wij graag mee aan de Dutch Lily Days.”

Inschrijven